Australien

Australien ligger som de flesta nog vet på södra halvklotet och består inte bara av själva fastlandet utan även ön Tasmanien och en del mindre öar. Om vi ser till ytan så är det sjätte största landet i världen. Det gränsar till bland annat Indonesien, Salomonöarna och Nya Zeeland.

Australien var länge enbart befolkat av sin så kallade ursprungsbefolkning aboriginer. Det var inte förrän på 1700-talet när européerna upptäckte landet som detta ändrades. Det var holländska upptäckare som först kom till landet. Det dröjde dock inte länge innan Storbritannien följde efter och ville ha sin del av kakan.

Australien idag

Australien är idag ett mycket modernt land med flera framgångsrika industrier. De är faktiskt världens trettonde största ekonomi vilket så klart är imponerande. De kommer dessutom nästan alltid i topp när det görs undersökningar om livskvalitet, hälsa och liknande. De är även medlemmar i världsliga organisationer som FN och WTO.

Australien är ett väldigt stort land till ytan och är uppdelat i sex olika delstater. Dessa är sedan uppdelade i ännu mindre regioner. Huvudstaden heter Canberra och ligger i västra delen av landet. Det är dock inte den största eller mest kända staden. Dessa titlar går istället till Brisbane, Sydney och Melbourne.

Att resa till Australien

Det är för många en dröm att åka till Australien. Londons största flygplats Heathrow lanserade nyligen en flyglinje som gör det möjligt att flyga direkt mellan just London och Perth. Detta är en resa som tar över 16 timmar. Det som många älskar med Australien är det avslappnade livet och den fantastiska naturen.

Australien är myckett känt för sina underbara stränder och vattenaktiviteter. Detta gör att det har blivit ett otroligt populärt resmål hos surfare. Det är också väldigt populärt för backpackers att resa runt olika delar av landet under några månader, och ibland stannar de till och jobbar på en farm eller liknande under tiden.